IPHONE X

Under hösten 2017 lanserade Apple sin senaste telefon, iPhone X. Detta markerar 10 år sedan den första iPhonen såg dagens ljus. Apples nya flaggskepp är smartare, snyggare och bättre.

Skärmen är allt

Apples ambition har alltid varit att skapa en iPhone där skärmen är allt. iPhone X har heltäckande 5,8-tums Super Retina HD-skärm, hög ljusstyrka och stort färgomfång. Den nya OLED-teknologi ger längre batteritid, bättre kontraster och snyggare färger. Apple har dessutom skrotat den fysiska hemknappen och låtit skärmen tala för sig själv.

Nya kameror och Face ID

Den revolutionerande TrueDepth-kameran i iPhone X analyserar ditt ansikte på fler än 30 000 punkter för att göra upplåsning och betalningar ännu säkrare än med fingeravtryck. Den låter dig också ta perfekta selfies och skicka meddelanden med animojis som anpassas efter ditt ansikte. Även den bakre kameran har förnyats med bland annat en större sensor och ett nytt färgfilter.

Trådlös laddning och lång batteritid

Med Apples nya iPhone är det enklare och smidigare än någonsin att ladda mobilen. Du behöver bara lägga telefonen på laddplattan för att ladda batterierna extra snabbt och effektivt. iPhone X är upp till 70 procent snabbare än iPhone 7 och har bättre batteritid.

Ny design helt i glas

Apples nya telefon är designad med det starkaste glaset någonsin i en smartphone och ett rostfritt stålband av kirurgisk kvalitet. Självklart står den emot vatten och damm.

Fakta

Lagringskapacitet: 64/256 GB
Färger: Silver eller rymdgrå.
Skärm: Super Retina HD-skärm, 5,8 tum oled. 2 426 x 1 125 pixlar. True Tone.
Processor: Apple A11 Bionic, 6-kärnig med inbäddad rörelsecoprocessor (M11)
Kontrast: 1 000 000:1
Ljusstyrka: 625 cd/m2
Batteritid: 21 h samtal, 12 h surf. Trådlös laddning med Qi-laddare. Stödjer snabbladdning, upp till 50 procent på 30 minuter.
Bakre kamera: Dubbel 12 megapixel med vidvinkelobjektiv och teleobjektiv, optisk bildstabilisering på både kameror.
Frontkamera: 7 megapixel
Mått: 70,9 x 143,6 x 7,7 mm
Vikt: 174 gram
Vattentålig: Ja, IP67-klassad

iPhone X